Friday, 6 July 2012

kEM LAmBaIAN DaNAU ! ( yOu are the best ! )


Hey ASSALAMUALAIMKUM !
hah nengok tajuk tu.. KEM LAMBAIAN DANAU ? kat mana tu ? hah meyh sini cyda bagi tahu..
KEM LAMBAIAN DANAU nie kat JASIN,MELAKA..
hah skrg dah tahu kan ? sOo bole lha pergi..
kem nie memang best !
actually jumaat lepas skolah cyda ada anjurkan perkhemahan unit beruniform di KEM LAMBAIAN DANAU nie..dan seperti tahun-tahun lepas cyda tak kan melepaskan peluang yg ada untuk join kem nie..
Actually,setiap tahun cyda tak pernah miss pergi kem.. cuma tahun lepas jea abah cyda tak izinkan.. :'(
herrmm dah2..tutup cerita tahun lepas ! hah ! berbalik pada KEM LAMBAIAN DANAU nie.
     cyda memang tak sabar nak pergi kem nie sebab cikgu dah tujuk macam2 gambar pasal KEM LAMBAIAN DANAU nie.Akhirnya pergi jugak..kami bertolak dari sekolah lebih kurang pukul 11.30 pagi.. kalau tak silap lha..dan kami sampai di KEM LAMBAIAN DANAU lebih kurang pukul 3.00 petang.. first2 sampai kami ada sesi kenal-kenal bersama abang-abang feci dan dia beri sedikit penjelasan tentang KEM LAMBAIAN DANAU.. hah ! apa nama abg2 feci tu ? nama dorang smua best2.. first fesi nama dia FIRDAUS HAIKAL tapi dia suruh ktorang panggil dia ABG BEAN..kacang ? haha ! :P
oke second feci nie garang sikit , nama dia HAFIZ tapi ktorang panggil dia ABG NGAH.. abg nie tembam n gebu..haha ! kelihatan NERT n CLEVER.. 
hah ! next feci nama dia ABG HALIM..abg feci group cyda..abg nie paling comel ( senyum jea nmpk lesum pipit kt pipi kiri dia ).. abg halim nie paling alim dan sopan kalau nak di bandingkan dengan feci lain.( kalau dapat suami cam nie confirm cyda tak lari..haha ! gatal giler ! )
eyh macam kurang sorang lha . . = = '
owhhh ! abg wan j lha ! tertinggal pulak.. hihi ..^___^..
sorry ABG SENGAL :P hah ! abg wan j nie penyayang.. kata nya lha.. tak tahu lha betul kea tak.. hah kenapa cyda pggil dia ABG SENGAL ? sebab dia suka panggil org dgn gelaran "..SENGAL.." by the way nama dia MUHAMMAD RIDZUAN tapi panggil ABG WAN J jea.. nak tahu sebab apa ? sebab kat KEM ada dua feci nama WAN.. sOo nak beza kan kena lha pggil ABG WAN J.. ( ..J tu sebenarnya JAMBUL+JAMBU.. ) haha ! :P
     Hah ! abes cerita pasal feci.. sekarang cyda nak cerita pasal aktiviti-aktiviti yg ktorang lakukan kat sana. mlm tu ktorang dibahagikan drpd 1 kumpulan besar kpd 4 kumpulan kecil yg mempunyai 14 org ahli dalam setiap kumpulan.selesai pembahagian kumpulan , kami diminta untuk memilih nama kumpulan melalui jenama PEMPERS.hah pempers ? masing2 t'kejowt dan ketawa.. ( dlm hati cyda.." ..dah macam takde nama lain jea abg nie !.." ) dah jadi nama SHIDA HUGGIES.. blurr jea = = ' haha ! tapi best jugak nama tu.. xD
hah ! kt bawah nie members group cyda ..^__^..



lepas tu ktorang NIGHT WALK tau.. kat dalam hutan yg betul2 hutan tu.. dah lha malam.. nasib baik bulan terang menderang malam tu.. sOo tade lha risau sngt.. :) mula-mula abg feci nak suruh ktorang jalan sorang-sorang.. tapi tak jadi.. cyda jalan dengan MAR HUGGIES ! oke ! mula2 still stady jea sebab ade mar. pastu dah kena sergah ngn MAHLUK TUHAN.. giler tekejowt cyda ngn mar.. sergahan pertama tak menjadi sebab nmpk abg ngah.. ada kea sengal dia suruh ktorang jerit.. sOo mar pown jerit lha.. SENGAL GILER kan ? tah pape tah.. hihi :P mesti abg ngah suruh jerit sebab nak takowtkan budak2 lain yg belom lepas.. hahaha ! gOod job mar !
oke2.. habis jea night walk tu ktorang pown di beri pelepasan utk tidur.. sOo apa lagi..masuk jea khemah terOos jea tidur -____-
       Keesokan hari nya ktorang ada DANAU RACE ! wow sungguh mencabar sebab sekolah cyda berlawan dengan sekolah SAUJANA UTAMA.. bukan pelajar jea.. guru2 pown sama.. 8km wOo ! memang terbaik lha ! ada bnyk check point.. ada yg kena masuk dalam kawasan TANAH PERKUBURAN utk cari nama org yg meninggal pada tahun 2004 seramai 5 org.. pastu kupas kulit BAWANG lha.. cari BATU melebihi genggaman tangan.. lalu lumpur dan kena sapu kat MUKA lha.. hah ! ( ..cyda akn saman abg2 feci kalau muka cyda naik jerawat !..) sampai kaki cyda KREM masa lalu kat SELUT yg dalam giler.. serius tak bole gerak langsung kaki cyda masa tu.nasib baik members group cyda tlg cyda dan tak lupa juga pada ABG BEAN yg tlg urut kaki cyda.. :) ( ..thanks abg bean.. ). hah yg best nya GROUP HUGGIES dpt number 1 ! sOo tak sia-sia kaki cyda sakit ..^__^..
habis jea danau race , ktorang diberi masa utk bersihkan badan dengan segala lumpur yg ada pada baju dan mandi..
      Petang tu ktorang main WAR GAME pulak..tapi sebelum pergi main WAR GAME ktorang kena kawad style ape tah "..TANGAN BERKEPAK , BADAN MENDADA , TONGEKKAN BONTOT ! .. " haha ! sengal ! nengok gambar kat bawah nie.. cm nie lha hasil nya..



hah ! tak cukup dgn tu..ktorang kena nyanyi lagu barisan jalan dan telor..
hah kt bawah nie lirik nye..
sabOo jea lha..ngee -____-

SEBELOWM PERANG..
Barisan Jalan :

inilah barisan jalan..=="
yang ikhlas berjalan..=="
siap sedia berjalan..=="
untuk ibu berjalan..=="
andai kata kami gugur di jalan..=="
taburlah bunga di atas jalan..=="
kami mohon jalan..=="
malaysia berjalan....=="

SELEPAS PERANG..
Barisan Telur :

inilah barisan telur..=="
yang ikhlas bertelur..=="
siap sedia bertelur..=="
untuk ibu bertelur..=="
andai kata kami gugur bertelur..=="
taburlah bunga di atas telur..=="
kami mohon telur..=="
malaysia bertelur....=="


hah ! dah2 sambong balik cerita pasal WAR GAME tadi..
 apa tu WAR GAME ? WAR GAME ialah perang dalam lumpur dengan menggunakan telur tembelang..
ktorang dikehendaki menyiarap dalam lumpur dan hanya nampak kepala jea.. nengok gambar kat bawah nie..



hah ! amacam ? terbaik kan ? rugi siapa yg tak pergi..
memang penat nak bersihkan lumpur 1 bdn tapi RM90 abah cyda tu memang berbalo-baloi..
lepas jea main WAR GAME nie ktorang berendam dalam tasik..


hah ! nengok tu.. dah macam KOBAU dah.. huhu best sngt2 mandi tasik..
rasa macam nak lagi jea.. tak puas..

hah ! pada malam nya pula.. aktiviti nye sangat membosankan = = '
tak payah cerita lha kan..
malam yg membosankan pown berlalu...


keesokan hari nya ktorang berRAKIT pula..
tapi sebelum pergi merakit..abg2 fesi tunjukkan 1 tempat yg paling cantik kt sana..
ape lagi..posing jea lha kan :) hihi ..^__^..
lepas tu baru lha ktorang BERAKIT.. memang syok.. sampai lenguh-lenguh tangan cyda.
mula-mula ktorang diajar utk membuat rakit.. lepas jea rakit siap , ktorang pown berlumba..
tapi malang nya kumpulan HUGGIES kalah !
herrmmm.. sOo sad :'(




oke2 ! dengan tamat nya aktiviti berakit tu maka tamatlah segala aktiviti ktorang kt KEM LAMBAIAN DANAU..
dan dengan ini saya mengumumkan bahawa KEM LAMBAIAN DANAU telah mencuri hati dan mengganggu fikiran saya... hahaha !




p/s : sorry kalau ada benda yg cyda terlupa nak cerita oke A** S****L
peace sambil buat muka comel ^,^v

Monday, 11 June 2012

cuti-cuti malaysia...(cousin giler)

hye smua.. macam mana cuti..??
mesti lagi best dari cuti cyda kan..?? ade yang pergi melancong luar n dalam malaysia kan.. klau lha cyda dapat cuti macam korang kn best.. macam mana cuti cyda..??  cam ne nak cerita eak.. hah ape2 pown ASSALAMUALAIKUM.. lupa pulak nak beri salam tadi..hihi ^_^
oke2,cuti kali nie cyda balik kampung jea.. jumpe cousin2.. tapi hari nie cyda nak cerita pasal cousin cyda..
nama dia AFIQ ARJUNAA.arjunaa..?? haha tu nama paksu cyda (merangkap kpd babah afiq).umur dia 17 thun..actually dia sebaya dgn cyda..nie link fb dia https://www.facebook.com/afiqarjunaa.. add lha.. dia nie giler skit..(banyak kowt) hihi memang best dapat borak2 dngn dia.. jumpa sehari macam dah lama..hihi ^_^ sampai satu malam nie cyda ta bole tidur..dia yg teman cyda smpai cyda tertidur.macam2 cerita kitorang cerita..termasuk lha (hal peribadi) hihihi.. dgn tak malu nye kitorang share benda jahat yg ktorang buat masa kecik dulu.. sebena nye ade banyak lagi cerita cyda nak share..tapi kesuntukan masa.. kite nengok gambar jer lha tau3x..hihi ^_^

nie afiq nye..^_^
                                                 
                                            nie eqa..cousin cyda yg paling comel ^_^

sebenarnya banyak lagi gmbr(masing2 giler posing).tapi cyda malas nak masukkan.klau nak nengok https://www.facebook.com/media/set/?set=a.438875389470838.101454.100000451438725&type=3 nie link nye
..hah..amacam..?? dah kenal yg mana afiq..?? (kenal muka jea kan) hihihi ^_^
actually dulu dia gemok tau..first day jumpa dia hari tu cyda sndiri ta kenal dia..maklum lha skrg nie dia dah kurus(tapi dia tetap tak boleh kalahkan cyda) :D
by the way,afiq nie matang tau..macam2 dia ceramah cyda(panas lha jugok telinga nie),tapi tetap best..(afiq:thank yunk..!!!)
afiq nie kekadang giler jugak..ada ke patut dia ckp kalau cyda nie bukan cousin dia,dia dah couple dgn cyda..ish3x(gile memang giler)

Monday, 12 March 2012

Budaq Baru Blajaaa....~__~

hyee..assalamualaikum smue..!!
haa nengok tajOok kt atas tOo...cyda sebena nye da lame teringin na buat blog niyh,tapi baru sekarang cyda b'kesempatan buat...errmm maklum la budaq skola..buzy dgn kelas tambahan la,,keje skola la,,study laa.. cyda teringin na buat blog sbp cyda geram nengok blog kekawan cyda yg chantek2 tOo..akhir nye cyda bejaye jugak buat cyda punye sendiri walaupown ta sechantek blog kekawan cyda..errmm ta taOo la na ckp ape lagi..setakat tOo je laa utk ariy niyh..ehhh,,jp2...sebelowm terlupe cyda na mnx maap kt korang sbp blog cyda ta lawa..biase laa name pown "budaq baru blajaa" oke bye...^_^...